Of je nu een huis renoveert of een cadeau geeft aan iemand, de juist aankleding is het halve werk. De decoratie in een woning kan ervoor zorgen dat je van een huis een echte thuis maakt. Bij het geven van een geschenk toont de aankleding dat je tijd hebt gestoken in het vinden en samenstellen van een cadeau.

Decoratie van een woning

Bij de decoratie van een woning heb je natuurlijk enorm veel mogelijkheden. Kijk in eerste instantie naar de inrichting en de stijl van je meubels wanneer je op zoek gaat naar de juiste decoratie. Er zijn een aantal zaken die in elk interieur passen, denk maar aan planten. Ze staan niet enkel mooi in je woning, het is ook bewezen dat ze je tot rust brengen. Bovendien bestaan er planten die de lucht zuiveren, zoals de aloë vera. Redenen genoeg dus om naar de plantenwinkel te rijden.

Daarnaast kan je niets fout doen met familiefoto’s. Probeer wel de grootte van de foto’s af te stemmen op de grootte van je ruimte. Te grote foto’s kunnen je ruimte immers verkleinen. Ook kleine accentjes kunnen ervoor zorgen dat je woning helemaal naar je eigen smaak wordt ingericht. Denk maar aan onderleggers op tafel die passen bij je servies en bij de kleur van je interieur. Bovendien heb je verschillende mogelijkheden wanneer je zoekt naar onderleggers in een winkel. Zo heb je de klassieke onderleggers uit plastic die je eenvoudig kan afwassen, maar je kan ook kiezen voor papieren of stoffen onderleggers. Heb je kinderen, dan kunnen onderleggers als extra bescherming dienen tijdens het eten of het knutselen. Er zijn met andere woorden opties genoeg.

Schenken van een cadeau

Een cadeau geven aan iemand die je graag ziet, is een van de leukste dingen die er zijn. Toch is het niet altijd eenvoudig om origineel te blijven, zeker wanneer je al jaren een cadeau moet verzinnen. Als je geen inspiratie hebt, kan je ervoor kiezen om een leuke mand samen te stellen met allerlei spulletjes in waarvan je weet dat hij of zij het leuk zal vinden. Denk maar aan lievelingskoekjes of lievelingsdrank, maar ook een leuk boek of een bon voor een activiteit die het feestvarken altijd al had willen doen.

Een groot voordeel wanneer je cadeaus in een mand geeft, is dat deze mandjes nadien nog herbruikbaar zijn in het huishouden. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om fruit in te leggen en zo op de eettafel te zetten. Een andere mogelijkheid is om zo’n mand te gebruiken als opbergruimte. De kans is groot dat je in je berging heel wat spullen hebt liggen. Probeer ze te sorteren en in mandjes te steken. Zo krijg je al snel een beter overzicht van wat je allemaal nog hebt.