Voor vrouwen zijn er een heleboel verschillende soorten tassen. Ze zijn er in alle soorten en maten en voor elke gelegenheid. Misschien heb je een grote tas nodig om naar je werk te gaan, omdat je je laptop, kleren, lunchpakket en misschien ook wat snacks mee moet nemen. Of misschien heb je iets kleiners nodig als je gewoon met je vriendinnen de stad in gaat of een uurtje of twee gaat winkelen. De wereld van damestassen is uitgebreid en het kan moeilijk zijn om te weten welke tas het beste bij jouw behoeften past!

5 soorten tassen voor vrouwen

Er zijn veel verschillende soorten damestassen op de markt. Van de grotere die je meeneemt naar je werk omdat je er veel in moet opbergen, tot de kleinere die je meeneemt omdat je alleen je telefoon nodig hebt, er zijn veel verschillende soorten tassen om uit te kiezen.

1) De handtas

Dit is de meest voorkomende soort tas voor vrouwen en wordt gebruikt voor allerlei dingen, of het nu gaat om het dragen van kleding, make-up of persoonlijke spullen. Sommige handtassen zijn echter geschikter dan andere, afhankelijk van wat je precies van plan bent om mee te nemen. 

2) De satchel

Dit zijn de perfecte tassen voor vrouwen die er slim en professioneel uit willen zien. Ze zijn meestal lang, dun en rechthoekig van vorm; ze kunnen worden gebruikt als schooltas of om documenten mee te nemen tijdens je werkdag.

3) De shopper-tas

Deze is ook perfect om documenten in te vervoeren, maar is vooral nuttig als u veel spullen moet meenemen. Ze zijn over het algemeen vrij groot en de meeste hebben lange riemen, zodat u ze, zelfs als ze vol zijn, gemakkelijk in uw hand of over uw lichaam kunt houden.

4) De rugzak

Sommige vrouwen worden misschien afgeschrikt door deze tassen, maar ze kunnen er echt stijlvol uitzien en zijn ideaal om je laptop of boeken in te vervoeren. Ze zijn vooral handig als je boodschappen moet doen in de stad op weg naar huis van school/werk, omdat je dan allebei je handen vrij hebt!

5) De clutches

Deze kleine handtassen zijn geweldig als je iets slims maar toch casual wilt; ze nemen niet te veel ruimte in beslag dus zelfs als ze vol zijn, zullen ze niet log aanvoelen zoals een grotere tas zou doen.

Zoals je gelezen hebt zijn er heel veel verschillende soorten dames tassen, er is er dus altijd wel eentje die geschikt is voor jouw!