De ultieme gids voor het houden van congressen

Naarmate de globalisering van het bedrijfsleven blijft groeien, vinden particuliere bedrijven het steeds belangrijker om internationale congressen bij te wonen.

Het doel van deze inhoud is niet alleen om je te helpen erachter te komen welke congressen je moet bijwonen, maar ook hoe je je eigen congres kunt houden.

Volg deze ultieme gids voor alles wat je moet weten over het houden van congressen.

Congres planning is een van de belangrijkste aspecten van het runnen van een bedrijf of organisatie. Bijblijven met wat andere organisaties in jouw branche doen, kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de bedrijfsresultaten.

Dit artikel geeft inzicht in hoe een individu zijn eigen congres kan plannen. De gids biedt informatie over hoeveel het gaat kosten, wie het evenement moet plannen, de gaststad en nog veel meer!

Wat is een congres en waarom er een houden?

Congressen zijn de plek waar mensen samenkomen om ideeën uit te wisselen en over verschillende onderwerpen te leren. Ze stellen je ook in staat om nieuwe kansen te vinden, kennis te delen met je collega’s, connecties te maken en natuurlijk geweldige netwerkevenementen te organiseren.

Het eerste congres werd meer dan 2400 jaar geleden door Plato in Griekenland gehouden. Hij verzamelde mensen met dezelfde interesses om via dialoog de onderwerpen filosofie en wetenschap te bespreken. Sindsdien hebben velen dit voorbeeld gevolgd door congressen te organiseren over uiteenlopende onderwerpen, van religie tot wetenschap.

Congressen zullen een plek zijn waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten en een gesprek met hen kunt beginnen over een onderwerp dat er veel voor je toe doet, omdat het de broodnodige verandering in de wereld van vandaag introduceert.

Een succesvolle congres houden in slechts 5 stappen

Er komt veel kijken bij het organiseren van een succesvolle congres. Als je echter deze 5 stappen volgt, kan het opzetten en hosten van een congres eenvoudiger zijn dan je misschien denkt.

Het is ook vermeldenswaard dat met de toename van mensen die online congressen bijwonen, het voor organisatoren van evenementen belangrijker wordt om zich te concentreren op de algehele ervaring in plaats van alleen op de sprekers en onderwerpen die worden gepresenteerd.

  1. Zorg ervoor dat je evenement impact heeft op bezoekers
  2. Betrek je publiek bij het hosten van meerdere breakout-sessies
  3. Biedt tal van activiteiten en entertainment aan
  4. Focus op netwerkmogelijkheden
  5. Financier je evenement via sponsoring of kaartverkoop

Op welke locatie plan je een congres?

Dit is een vraag die we heel vaak krijgen en waar geen juist antwoord op bestaat.

Deze locatie is afhankelijk van je budget en het doel van het evenement. Als je er een intiem evenement van wilt maken, moet je het op een kleinere locatie houden. Als je meer mensen wilt huisvesten, dan kun je het op een grotere locatie houden of net buiten de stad waar de bezoekers vandaan komen.

Het is belangrijk dat de locatie ergens is dat makkelijk te bereiken is. Een plek in het midden van het land is daarom ideaal. Denk bijvoorbeeld aan congreslocaties Amsterdam.