Het overlijden van een dierbare roept vanzelfsprekend veel emoties op en zet het dagelijkse leven stil. Niet alleen zul je een geliefde moeten missen en het verdriet verwerken, na het overlijden worden allerlei zaken in gang gezet die geregeld moeten worden. Uw hoofd staat hier niet naar, het kost veel energie en het verloopt bovendien niet altijd probleemloos. Krijgt u te maken met de afwikkeling van een erfenis en heeft u hulp nodig? Om het uzelf gemakkelijker te maken, legt u de moeilijke zaken die u moet regelen bij de specialisten van i-executeur.

Als u wilt voorkomen dat u na een overlijden verwikkeld raakt in een complexe situatie met plotselinge onverrichte zaken, dan is het fijn daar een externe specialist voor in te schakelen. Door de afwikkeling van een erfenis kan bij de nabestaanden ongewild wrijving ontstaan. Of zaken bij de gemeente of woningcorporaties komen aan het licht waar u voorheen geen weet van had. Heeft u hulp nodig bij de afwikkeling van een erfenis? In deze blog leest u over het gebruik van de innovatieve tool waarmee de specialisten van i-executeur u van A tot Z helpen bij de afwikkeling van de erfenis.

Van A tot Z wordt u geholpen bij de afwikkeling van een erfenis

Krijgt u na het overlijden van uw dierbare een inventarisatie van de nalatenschap, dan kan dit ingewikkelde situaties veroorzaken. Een onvolledig testament kan vragen opleveren en onbekende factoren zorgen voor onaangename verrassingen. Hulp bij de afwikkeling van de erfenis kan in dat geval enorm welkom zijn, zodat u zich kunt richten op uw verliesverwerking. De i-executeur brengt de volledige omvang van de nalatenschap in kaart, waardoor u inzichtelijk krijgt hoeveel erfbelasting er verschuldigd is. Vervolgens wordt de aangifte van de erfbelasting verzorgd en geregeld door de i-executeur. Hij zet de volledige afwikkeling in werking en neemt contact op met alle externe partijen die hierbij betrokken zijn. U en andere erfgenamen krijgen complete inzage en onderlinge conflicten worden voorkomen, omdat de i-executeur garant staat voor een onpartijdige en eerlijke afwikkeling van de erfenis.

Instanties betrokken bij de i-executeur

Nadat een dierbare is overleden, kunt u als nabestaande te maken krijgen met diverse organisaties die betrokken zijn geweest bij de overledene. Naast de afwikkeling van de erfenis, helpt de i-executeur de regelingen met deze instanties af te handelen. U kunt daarbij denken aan de volgende partijen:

  • Voor het regelen van de uitvaart, schakelt u een uitvaartverzorger in uw regio in. De uitvaartverzorger heeft de ervaring om uw behoefte zo goed mogelijk te signaleren. In aanloop naar de uitvaart kan de uitvaartondernemer opmerken dat u behoefte heeft aan professionele ondersteuning bij de afwikkeling van een erfenis. Een samenwerking tussen de uitvaartverzorger en i-executeur specialist kan voor u het verschil maken.
  • Heeft de overledene een woning gehuurd bij een woningcorporatie, dan zal de huur opgezegd worden en het huis ontruimd worden. Zijn er situaties waarin dit voor de woningcorporatie of voor de nabestaanden bemoeilijkt wordt, bijvoorbeeld vanwege een huurachterstand, dan handelt de i-executeur snel en adequaat. Zo voorkomt hij dat de huurlasten op uw bord terechtkomen.
  • Het overlijden van uw dierbare heeft ook impact op de werkgever en collega’s met wie hij jarenlang heeft gewerkt. Hij is van grote betekenis geweest voor het bedrijf. Om de werkgever te ontzorgen, kan de i-executeur de administratieve zaken op orde brengen. Niet alleen fijn voor de werkgever, ook u hoeft zich niet bezig te houden met de administratie rondom de werkgever.

Voor hulp bij de afwikkeling van de erfenis schakelt u de specialisten van i-executeur in

Wordt u geconfronteerd met het plotselinge overlijden van een dierbare? Uw leven staat op zijn kop en u wilt al uw energie steken in het verwerken van uw persoonlijke verdriet. Laat de administratieve zaken over aan een deskundige partij. Wilt u bovendien hulp bij de afwikkeling van de erfenis? De specialisten van i-executeur helpen u van begin tot eind bij de afwikkeling van de erfenis en brengen alle administratie op orde.