Tegenwoordig zie je ze steeds vaker, de elektrische fiets. Eerst was het belangrijk om te weten, wat is de beste elektrische fiets. Je moest uren kijken naar Reviews Amslod e bike en Amslod Carlton Review. Maar nu zijn de meeste elektrische fietsen heel goed en heel betrouwbaar, je hebt er ook heel erg veel om uit te kiezen. Je kan dus het beste naar een goede e-bike dealer en het daar hebben over wat je precies nodig hebt en wat je wilt. Het is heel goed om een elektrische fiets te nemen, we vertellen je hier meer over waarom.

Geld besparen op vervoer

Elektrische fietsen kunnen heel veel voor je betekenen, ze kunnen je bijvoorbeeld helpen geld te besparen. Je kunt een nieuwe e-bike van goede kwaliteit kopen vanaf slechts 650 euro, terwijl de onderhoudskosten ongeveer hetzelfde zijn als het gebruik van een gewone fiets, voor verbruiksonderdelen zoals banden, kettingen en remblokken. Dus je hebt financieel gezien vrij weinig wat je tegen zou houden van een elektrische fiets kopen als het om financiën gaat. Met andere woorden, veel goedkoper dan het kopen, verzekeren en onderhouden van een benzine- of dieselauto en een stuk minder dan een abonnement op een abonnement of regelmatig met het openbaar vervoer reizen. Wat betreft de kosten van het opladen van de batterij van uw fiets, we hebben het over centen als het gaat om wat het zal toevoegen aan uw elektriciteitsrekening. Het is echt heel erg laag, elektriciteit is heel erg goedkoop namelijk en zo een fiets verbrand verrassend weinig energie en bespaard dus heel veel kosten.

Veilige manier van voortbewegen

Het klinkt misschien gek maar elektrische fietsen zijn veiliger dan gewone fietsen. De meeste fietsongevallen op de weg vinden plaats op kruispunten zoals kruispunten of rotondes. Vaak komt dit doordat een stilstaande fietser enkele cruciale seconden nodig heeft om snelheid op te bouwen. Als je die kleine motor hebt om je te helpen accelereren, kom je sneller uit de gevarenzone. Om dezelfde reden spring je ook minder snel door een rood licht, omdat je je niet zo bedroefd voelt dat je al dat mooi opgebouwde momentum moet opgeven. Je zult ook meer bereid zijn om te vertragen voor bochten en bochten, waar de meeste fietsers uitstappen, omdat je de motor van de fiets kunt gebruiken om aan de andere kant te accelereren. Ten slotte, omdat je gemakkelijker de verkeersstroom kunt bijhouden, hoeven er minder auto’s, bussen en vrachtwagens je in te halen en dat betekent ook veiliger rijden. Zelfs als je op het fietspad zit, is het toch wel beter. Het is ook geweldig voor zijwind en tegenwind. Het hebben van een motor om je te ondersteunen betekent dat e-bikes geweldig zijn om die andere grote vijand aan te pakken die fietsers opwerpen – de wind. Windstoten zijn allemaal goed en wel als ze achter je staan, maar als ze je vanaf de zijkant beuken of van voren tegen je aan duwen, kunnen ze je plezier bederven en zelfs potentieel gevaarlijk zijn. Door het vermogen van je motor te vergroten, kun je echter behoorlijk wat doen om zowel zijwind als tegenwind te onderdrukken.