Als je woning te klein wordt, is dat natuurlijk erg vervelend. Je hebt dan meerdere opties. Zo kun je namelijk je woning uitbouwen, of kun je op zoek naar een nieuwe, grotere woning. In dit artikel vertellen we je kort wat beide opties inhouden.

Wanneer je woning te klein wordt, kan dat verschillende oorzaken hebben. Misschien verwachten jullie een kindje, nemen jullie een extra huisdier, of is de woning je simpelweg te krap. Kies je er dan voor om je woning uit te bouwen, of neem je het besluit om te verhuizen?

Uitbouwen

Wanneer je voor een uitbouw van je woning door de Aanbouw Expert kiest, is je woning waarschijnlijk niet veel te klein. Je kiest vaak voor een uitbouw omdat je denkt dat het ruimtetekort met één ruimte zeker opgelost kan worden. Een uitbouw is ook zeker een goede keuze, het is immers een stuk minder duur dan het kopen van een nieuwe woning.

Een uitbouw is verder ook een stuk sneller geplaatst dan wanneer je gaat verhuizen. Wanneer je gaat verhuizen moet je een namelijk een nieuwe woning zoeken, al je spullen verhuizen en je oude woning verkopen. Dat kan behoorlijk wat werk zijn.

Verhuizen

Voor verhuizen valt ook wat te zeggen. Als je besluit te gaan verhuizen, heb je heel veel keuze. Je kunt dan dus op zoek naar het huis van je dromen. Verder kun je in dat geval natuurlijk een woning zoeken die voldoet aan al je eisen. Je woning wordt dan niet beperkt door een uitbouw en je kunt een woning kiezen die zo groot is als je zelf wil.

Verhuizen kost zoals we hierboven beschreven dan weer wel een hoop werk. Dat kan voor tegenzin zorgen. Verder is verhuizen ook vaak een stuk duurder. 

De keuze maken

Of je nu kiest voor verhuizen, of voor uitbouwen, het is belangrijk dat je er goed over nadenkt. Ga voor jezelf na wat voor jou de voordelen en nadelen en wat het beste bij je past. Vervolgens kun je een plan gaan maken en eens gaan kijken hoe je dat plan mogelijk gaat maken.