Tegenwoordig hoor je er iedereen over, gezond eten. Maar wat is gezond eten precies. Er is zoveel informatie te vinden over eten, maar wat klopt er nou precies. In dit artikel ga ik jou uitleggen dat gezond eten is. En ook waar gezond eten aan moet voldoen. want dat gezond eten goed voor je is, is geen geheim meer. Met gezond eten krijgt je lichaam genoeg energie en voedingsstoffen binnen hierdoor voel je je fitter en het heeft ook een positieve werking op je mentale gezondheid. door een gezond voedingspatroon vergroot je de kans om gezond te blijven. Daarnaast krijg je over het algemeen ook minder snel last van ziektes.

Groente en fruit

De eerste producten die je gelijk moet gaan gebruiken zijn groenten en fruit. Waarschijnlijk is dit geen verrassing voor je, want Dit is een alom bekend iets. maar Waarom is groente en fruit zo gezond? Het is zo gezond doordat in deze producten vaak veel vitamines kom aan mineralen en vezels zitten. Wist je dat in één kiwi al bijna genoeg vitamine zee zit om de dag door te komen. Daarnaast bevatten groenten en fruit geen bewerkte ingrediënten.

Volkoren

Hou je van brood? Kies er dan voor om volkoren brood te gaan eten. Hierin zit namelijk enorm veel vezels Dat is goed voor je spijsvertering en daarnaast krijg je sneller het gevoel dat je vol zit waardoor je minder gaat eten en hierdoor ontwikkel je weer minder vet. Daarnaast verkleinen volkorenproducten de kans op hart en vaatziekten. Ook de kans op darmkanker en diabetes wordt hiermee verkleind.

Vlees

Waarschijnlijk weet Iedereen wel dat vlees niet al te best voor je is. In het bijzonder rood en bewerkt vlees. Probeer deze soorten vlees te Laten staan en kies voor kip. Wil je het helemaal goed doen probeer dan minimaal een keer In de week een gerecht met vis te eten. Het liefst vette vis. hier zit namelijk veel omega-3 in. Deze stof is goed voor je bloedvaten. De overige dagen van de week kun je ervoor kiezen om vegetarisch te gaan eten. Tegenwoordig zijn er veel vleesvervangers op de markt. Deze vleesvervangers smaken bijna hetzelfde als echt vlees. De laatste tip die ik je mee wil geven is: ga noten eten. Let er wel op wat voor soort noten je gaat eten. Je kunt namelijk het beste de gezouten noten laten staan. Kies liever voor ongezouten noten en dan bij voorkeur een handjevol per dag. In noten zitten namelijk veel goede voedingsstoffen, maar ze zijn ook rijk aan calorieën daarom is teveel niet goed.