Het is zover je gaat een huis kopen. De hypotheek is rond en je hebt een leuk huis gevonden op Funda. maar er komt meer kijken bij het kopen van een huis. in deze blog laat ik je stap voor stap zien wat er allemaal komt kijken bij het aankopen van een huis. Daarnaast geef ik je handige tips die Je kunt toepassen Als je een huis gaat kopen. Want als je dacht dat je er was met alleen een hypotheek dan heb je het mis.

Het papierwerk

Je hebt een gesprek gehad met je hypotheekadviseur. Hieruit is gebleken dat je niet goed week aan kunt vragen. maar voor het aanvragen van een hypotheek heb je veel papieren nodig, heel veel papieren. In het bijzonder wanneer je een eigen onderneming hebt. hiervoor heb je namelijk de aangiften van de inkomstenbelasting van de afgelopen 3 jaar nodig. Ook hebt je jaarrekening in van je bedrijf nodig. tenslotte een kopie van je paspoort en een uittreksel van de KVK van je bedrijf. wanneer in dienst bent van een bedrijf is het een stuk makkelijker hiervoor heb je namelijk Alleen een salarisstrookje nodig en vergeet ook niet je werkgeversverklaring.

Een huis zoeken

Oke, je hypotheek is aangevraagd Je kunt nu echt gaan zoeken naar een huis. Je weet hoeveel je te besteden hebt dus zoeken maar. Je kunt je zoektocht beginnen op Funda. Op dit platform staan enorm veel huizen te koop. Je kunt hier ook filteren op de prijs. Als je er op Funda niet uitkomt dan kan het handig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Verder kun je gebruik maken van je eigen netwerk. Denk hierbij aan een oproep op Facebook of op Instagram. Is het je droom om in een grote stad te wonen? Meestal moet je deze droom Laten varen wanneer niet enorm veel te besteden hebt. Kies er Daarom voor om in een dorp of aan de rand van de stad te gaan. deze huizen zijn vaak beter betaalbaar en er is meer keuze.

Wanneer je een leuk huis heb gevonden kan het bieden gaan beginnen. Vroeger was het zo dat je de vraagprijs bood en dan had je het huis. In de huidige huizenmarkt is dit helaas niet meer zo. Het overbieden op huizen is aan de orde van de dag. Over het algemeen wordt er wel 10 tot procent overboden op huizen.